Desert budinca de mere cu branza de vaci

Postat de RODIMUR in Dulciuri
5 Feb 2018 | 6681 vizualizari
Desert budinca de mere cu branza de vaci

Pentru acest sfârșit de săptămână am preparat o budincă de mere și brânză de vaci, pentru că mă tenta să încerc această combinație de ingrediente și mai ales pentru că acestea îmi erau la îndemână. Am procedat cam tot așa cum fac la tortul de mere, cu unele mici deosebiri care țin de texturile diferite ale aluatului. A ieșit un desert savuros și parfumat, așa că sigur voi repeta rețeta. Și cu siguranță mă voi gândi și la îmbunătățiri, în privința aspectului. Nu am răsturnat budinca, pentru că nu am însiropat-o, dar după ce am tăiat prima felie, am putut lua din tavă felia următoare, fără să-i stric forma și am pus-o răsturnată pe farfurie. Totuși, vreau să precizez că această budincă poate fi servită și fără a fi răsturnată, cu brânza la suprafață, dar dacă se răstoarnă, feliile de măr, care au fost puse inițial pe fundul tăvii, dau un aspect foarte frumos acestui desert.

Ingrediente

  • 400 grame de brânză de vaci
  • 2 mere
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • 2 linguri de făină
  • 1 plic de vanilie
  • coajă rasă de portocale
  • 40-50 grame de stafide
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri de zahăr tos (se toarnă în tavă, peste unt)
  • 2 linguri de zahăr tos (se toarnă peste feliile de mere)
  • pudră de scorțișoară
  • ciocolată decor

Mod de preparare

Merele se spală, se șterg de apă și se curăță de coji. Se taie merele în 4, se elimină cotoarele și se taie apoi câte două felii din fiecare sfert de măr. În total vor fi 16 felii.

Se unge cu unt, într-un strat gros, o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm și se presară deasupra 2 linguri cu zahăr tos. Se pun feliile de măr în tavă, circular, iar la mijloc se completează cu jumătăți de felii. Se presară pudră de scorțișoară peste mere și apoi două linguri de zahăr tos. Se dă  tava la cuptor, la foc mediu, până ce se înmoaie merele, la fel ca la tortul de mere.

Între timp se prepară brânza cu: oul, zahărul pudră, vanilia, coaja răzuită de portocală (inițial am vrut să folosesc lămâie, dar m-am răzgândit și am folosit portocală) și făina albă. Se amestecă bine și când compoziția este omogenă se adaugă stafidele opărite în prealabil și scurse de apă.

Când merele s-au înmuiat, se scoate tava din cuptor și se lasă 8-10 minute să se răcorească, după care se acoperă merele cu compoziția de brânză și se nivelează.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu și când budinca este rumenită, se oprește focul.

Se lasă budinca la răcit, după care poate fi tăiată și servită, decorată după preferință. Eu am folosit niște "năsturași" de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de mere cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2018, 01:08
la 05.02.2018, 03:35
As servi o feliuta
la 05.02.2018, 06:53
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 05.02.2018, 06:53
Te servesc cu mare plăcere, Mihaela!
la 05.02.2018, 07:45
Vreau si eu o feliuta!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking