Ingrediente
- 400 grame de brânză de vaci
- 2 mere
- 1 ou
- 2-3 linguri de zahăr pudră
- 2 linguri de făină
- 1 plic de vanilie
- coajă rasă de portocale
- 40-50 grame de stafide
- unt pentru uns tava
- 2 linguri de zahăr tos (se toarnă în tavă, peste unt)
- 2 linguri de zahăr tos (se toarnă peste feliile de mere)
- pudră de scorțișoară
- ciocolată decor
Mod de preparare
Merele se spală, se șterg de apă și se curăță de coji. Se taie merele în 4, se elimină cotoarele și se taie apoi câte două felii din fiecare sfert de măr. În total vor fi 16 felii.
Se unge cu unt, într-un strat gros, o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm și se presară deasupra 2 linguri cu zahăr tos. Se pun feliile de măr în tavă, circular, iar la mijloc se completează cu jumătăți de felii. Se presară pudră de scorțișoară peste mere și apoi două linguri de zahăr tos. Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce se înmoaie merele, la fel ca la tortul de mere.
Între timp se prepară brânza cu: oul, zahărul pudră, vanilia, coaja răzuită de portocală (inițial am vrut să folosesc lămâie, dar m-am răzgândit și am folosit portocală) și făina albă. Se amestecă bine și când compoziția este omogenă se adaugă stafidele opărite în prealabil și scurse de apă.
Când merele s-au înmuiat, se scoate tava din cuptor și se lasă 8-10 minute să se răcorească, după care se acoperă merele cu compoziția de brânză și se nivelează.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu și când budinca este rumenită, se oprește focul.
Se lasă budinca la răcit, după care poate fi tăiată și servită, decorată după preferință. Eu am folosit niște "năsturași" de ciocolată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de mere cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|