Desert budinca de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete

Postat de merisor67 in Dulciuri
10 Aug 2018 | 3812 vizualizari
Desert budinca de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete

Este pentru prima dată când testez tapioca și asta pentru că am văzut-o prea des recomandată. Îmi place mai mult ca aspect decât ca gust, dar merită încercată, iar combinată cu diverse fructe, jeleuri sau sosuri, chiar rezultă un desert bun și de efect.  

Ingrediente

  • 150 g tapioca
  • 600 ml apă
  • 600 ml lapte
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 linguri de miere
  • 150 g căpșuni
  • 5-6 caise
  • 2 fructe kiwi

Mod de preparare

Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi le strecurăm și le clătim cu apă rece.

În același timp. punem și laptele la fiert cu un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca.

Le lăsăm să fiarbă la foc moale, până se hidratează bine și absorb tot laptele, având grijă să amestecăm din când în când că au tendința de a se lipi de fundul vasului, fiind foarte gelatinoase.

După ce stingem focul, lăsăm budinca de tapioca să se tempereze câteva minute și adăugăm mierea, amestecând ușor până aceasta se topește.

Punem budinca de tapioca fierbinte în cupe, pahare sau boluri și o lăsăm să se răcească.

Între timp transformăm fructele în piure cu ajutorul unui blender.

După gustul fiecăruia, adăugăm, sau nu, îndulcitor în ele. Eu nu am adăugat că îmi place gustul lor natural, mai acrișor, fiind mare fan al acestui gust.

Decorăm budinca de tapioca cu piureurile de fructe, alternându-le ca să avem culori diferite și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura de post, cu mere

Postat de Ina

Prajitura de post, cu mere

Punem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Impletituri dulci

Postat de mirela0911

Impletituri dulci

Intr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura. Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2018, 12:27
Arată minunat!
la 10.08.2018, 12:28
la 10.08.2018, 12:32
Vă mulțunesc!
la 10.08.2018, 12:48
Mega reteta asta.Am primit si eu Tapioca de la Mena si mama,abia astept sa fac si eu ca s-a mai racorit la noi
la 10.08.2018, 12:50

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking