Desert budinca de vanilie cu clatitie

Postat de eumimi in Prajituri
6 Sep 2017 | 2801 vizualizari
Desert budinca de vanilie cu clatitie

Ingrediente

Ingrediente clatite:

  • 3 oua
  • 350 ml apa
  • 500 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • dulceata de visine

Ingrediente budinca:

  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 linguri de faina

Mod de preparare

Punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina faina daca este prea subtire).

Adaugam si uleiul. Incingem bine o tigaie de teflon sau speciala pentru clatite si punem cu polonicul compozitie. Lasam sa sa coaca pe ambele parti.

Punem duceata si rulam.

Preparam budinca de vanilie in felul urmator: punem 300 ml lapte la fiert.

4 galbenusuri de ou le batem si le amestecam cu  zaharul, 3 linguri de faina si 100 ml lapte si omogenizam bine pana devine o pasta. Adaugam aceasta pasta peste laptele fiert si lasam in continuare pe foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca amestecand continuu.

Punem intr-un vas de yena jumatate din crema, adaugam un strat de clatite cu gem si adaugam restul de crema. Dam la cuptor pentru 15-20 de minute. Lasam sa se raceasca complet si apoi putem taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de vanilie cu clatitie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta delfin cu capsuni si banane

Postat de comanligia

Tarta delfin cu capsuni si banane

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul. Cand au devenit tari am pus galbenusurile si am incorporat bine cu mixerul. Am...

Citeste continuarea

Desert Pavlova (dansand in ploaie)

Postat de Constelatialeu

Desert Pavlova (dansand in ploaie)

Bezea : Mixam albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare, amestecam zaharul cu amidonul si adaugam cate o lingura peste spuma de albusuri, continuam sa mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2017, 11:26
la 06.09.2017, 11:26
la 06.09.2017, 11:40
la 06.09.2017, 12:50
la 06.09.2017, 13:35
Buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking