Desert budinca din chifle cu fructe de sezon

Postat de mirela0911 in Dulciuri
9 Iul 2017 | 2340 vizualizari
Desert budinca din chifle cu fructe de sezon

Aveam cateva chifle si pentru ca nu se mancau si nici sa le arunc nu vroiam, am pregatit aceasta budinca cu fructe care a iesit peste asteptari de buna! 

Ingrediente

  • 300 g chifle
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g coacaze negre
  • 100 g cirese
  • 100 g visine
  • zahar pudra vanilat pentru ornat

Mod de preparare

Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg.

Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se toarna peste lapte. Se toarna amestecul peste bucatile de chifla si se amesteca usor pana se incorporeaza tot laptele. 

Ciresele si visinele se spala si se scot samburii. Coacazele se curata de codite si se spala. 

Coacazele si ciresele se adauga peste chifle si se amesteca bine. Se toarna intr-un vas de yena uns bine cu unt, se niveleaza iar deasupra se aseaza visinele.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.

Se lasa la racit, dupa care se presara zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din chifle cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pavlova cu ananas

Postat de andaoana

Pavlova cu ananas

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a...

Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de Sidy

Gogosi de post

Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute. Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2017, 14:45
buna buna
la 09.07.2017, 14:53
placee
la 09.07.2017, 16:25
la 09.07.2017, 18:25
la 09.07.2017, 19:32
Io vreau fructele....

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking