Ingrediente
- 300 g chifle
- 600 ml lapte
- 3 oua
- 100 g zahar (sau dupa gust)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g coacaze negre
- 100 g cirese
- 100 g visine
- zahar pudra vanilat pentru ornat
Mod de preparare
Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg.
Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se toarna peste lapte. Se toarna amestecul peste bucatile de chifla si se amesteca usor pana se incorporeaza tot laptele.
Ciresele si visinele se spala si se scot samburii. Coacazele se curata de codite si se spala.
Coacazele si ciresele se adauga peste chifle si se amesteca bine. Se toarna intr-un vas de yena uns bine cu unt, se niveleaza iar deasupra se aseaza visinele.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.
Se lasa la racit, dupa care se presara zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din chifle cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|