Ingrediente
- 700 g prajituri uscate: eu am avut cozonac cu nuca si cacao, chec cu fructe de pădure, turta dulce pufoasa, biscuiti cu unt de arahide.
- 4 oua
- 650 ml lapte
- 200 ml smantana de gatit
- 2 linguri zahar
- 2 mere
- 2 linguri seminte chia
- esenta de rom si de vanilie
Mod de preparare
Ungem cu unt o tava mai adanca.
Asezam un strat de felii de cozonac si bucatele de prajituri.
Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele, smantana si esențele si omogenizam.
Turnam jumatate din compozitie peste feliile de cozonac, apoi "împrăștiem" in toata tava bucatele de mar. Peste mere adaugam un nou strat de bucatele de prajituri, turnam restul compozitiei lichide iar apoi presaram semințele de chia si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute. Verificam cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca un pic apoi servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca reciclata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|