Desert carrot cake

Postat de caroline in Torturi
31 Oct 2018 | 5709 vizualizari
Desert carrot cake

Imi amintesc ca prima oara cand am auzit de prajitura cu morcov am strambat din nas...dar rezultatul final m-a suprins enorm ... trebuie sa incerci reteta ca sa te convingi si tu !  M-am inspirat de la bucataras Corina https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-morcovi-carrot-cake-86345.html schimband putin ingredientele si crema folosita...In plus Corina a si insiropat blatul... Va servesc asadar cu un tort cu aroma de toamna ... Retete inspirate de toamna !

Ingrediente

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 300 gr zahar
  • 240 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr morcov
  • 100 gr nuca
  • 260 gr faina alba tip '00'
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 60 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
In plus:
  • colorant alimentar
  • bomboane colorate

Mod de preparare

Blat : 

Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit.

Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare.

Separat amestecam faina, bicarbonatul, praful de copt, nuca macinata si le adaugam in bolul cu compozitia de oua.

Morcovii dati prin razatoare se adauga la sfarsit.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 30-35 minute. Pentru a fi siguri ca blatul este copt, faceti testul cu scobitoarea.

Crema:

Punem intr-un bol mascarpone si zaharul pudra. Mixam la viteza mica. Adaugam apoi frisca lichida (care trebuie sa fie abia scoasa de la frigider) si mixam in continuare la viteza maxima.

Din compozitia obtinuta luam cateva linguri la care vom aduauga colorant verde. 

Cremele se tin la frigider pana in momentul asamblarii tortului.

Asamblare:

Blatul il taiem in doua parti pe orizontal.

Punem 3\4 din crema pe primul blat. Punem cel de al doilea blat si imbracam tortul cu crema ramasa.

Decoram cu crema verde si bomboane colorate portocalii.

Tortul se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert carrot cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu morcovi - Carrot cake

Postat de Corina33

Desert tort cu morcovi - Carrot cake

Am copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile  de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul...

Citeste continuarea

Desert Carrot cake (tort morcovi)

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert Carrot cake (tort morcovi)

Pentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2018, 23:23
la 31.10.2018, 23:47
Ce fain arată...!
la 01.11.2018, 08:22
Bun!
la 01.11.2018, 09:15
la 01.11.2018, 10:21
Delicios!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking