Desert carticele-osanzele cu gem de prune si nuca

Postat de Constelatialeu in Prajituri
22 Dec 2021 | 3597 vizualizari
Desert carticele-osanzele cu gem de prune si nuca

Pot sa spun doar atat, m-am intors in copilarie....

Ingrediente

  • Aluat cu osanza ( gasiti reteta in pagina mea)
  • gem de prune
  • nuca macinata mai grosier
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Aluatul l-am facut cu o zi inainte, pentru ca necesita timp si rabdare. L-am scos de la frigider , l-am lasat la temperatura camerei, apoi am infainat masa de lucru si am inceput sa intind. pentru ca sa-mi usurez munca l-am impartit in doua o parte mai mare una mai mica, apoi am intins aluatul, l-am taiat cu ajutorul uni cutit foarte ascutit, se vede in imagine cum l-am taiat. Am amestecat gemul cu nuca, apoi am pus pe fiecare dreptunghi o gramajoara de gem cu nuca, apoi am pliat fiecare dreptunghi sau carticica. Am asezat in tava carticele, cca 16 buc intr-o tava, ele se vor desface si trebuie sa aiba loc. Am incins cuptorul la 180 grade , am bagat tava in cuptor cu carticele sa se deschida spre interior, cand au inceput sa se deschida si sa se rumeneasca le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.Tot asa calde am si mancat cateva....nu spun cate....:))))))))))))))))))))))

PS. m-am tinut sa cantaresc aluatul inainte sa-l intind si am uitat, cred ca se cam invarte pe langa mine madame Roza-scleroza

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert carticele-osanzele cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

Postat de panacris

Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

Pentru blat: Se caramelizează zahărul până ce se obține o culoare arămie, gen chilimbar, apoi se stinge cu apa rece, atenție la aburi ;) și se lasă la fiert la foc mic...

Citeste continuarea

Prajitura Rudy, altfel

Postat de merisor67

Prajitura Rudy, altfel

Amestecam untul  cu zaharul, adaugam galbenusurile si putina sare. Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le adaugam peste ingredientele amestecate anterior....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2021, 22:34
Nu te-ai lasat si tot le-ai facut!
la 22.12.2021, 22:47
la 22.12.2021, 22:59
Sa aveti pofta! Le am si eu in plan, dar dupa Craciun
la 22.12.2021, 23:37
la 23.12.2021, 08:26
gust de Craciun din copilarie....

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking