Desert cel mai grozav chec

Postat de andreea_andrei in Prajituri
13 Feb 2018 | 7235 vizualizari
Desert cel mai grozav chec

Extrem de pufos si aromat..

Ingrediente

  • 9 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte caldut
  • 2,5 cani faina cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao cernuta
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o jumatate de lamaie bio

Mod de preparare

Se separa ouale.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase.

Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o bezea ferma, lucioasa.

Adaugam galbenusurile peste bezea si amestecam cu o spatula.

Omogenizam si incepem sa adaugam faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus pentru a nu scoate aerul din bezea. Cand se ingroasa, alternam faina cu laptele caldut in care am adaugat praful de copt.

Eu am facut checul in doua culori, asa ca am oprit 4 linguri de faina intr-o cana, pentru a avea aceeasi textura intre culori.

Dupa ce am terminat de adaugat laptele si faina,  mai putin cele 4 lg, am adaugat si nuca si coaja de lamaie si am impartit compozitia in doua parti egale. 

In prima am adaugat 2 linguri de faina din cele 4.

In cea de a doua am adaugat 2 liguri de cacao in locul celor de faina.

Optional se pot adauga fructe proaspete sau direct congelate date prin faina pentru a nu se duce la fund.

Se coace la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pana cand trece testul scobitorii, aproximativ o ora.

Eu l-am facut in toate variantele posibile: simplu, cu nuca, cu cacao, cu fructe (prune, visine, caise, piersici)

Spor la bucatarit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cel mai grozav chec" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Miniecleruri cu capsuni

Postat de Lia1

Miniecleruri cu capsuni

Masura cana=250ml Ingrediente pentru 24 minieclere, dimensiuni dupa coacere 2.5-3cm x 7-8cm 1. Incalzeste cuptorul la 200 sau 220grd daca nu pripeste prea tare vatra.  2. Pregatesti...

Citeste continuarea

Desert prajitura amandina

Postat de gicuta69

Desert prajitura amandina

Blat :  Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2018, 09:04
Ce frumos a crescut !!!! Buna ar fi o feliuta langa cafeluta mea
la 13.02.2018, 09:09
Chiar ca arata grozav!
la 13.02.2018, 09:18
Ce fain arata!
la 13.02.2018, 09:21
Multumesc fetele ! Sa vedeti ce bun e !
la 13.02.2018, 09:26
Hmmm! Si ce bun o fi!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking