Desert cel mai grozav chec

Postat de andreea_andrei in Prajituri
13 Feb 2018 | 7055 vizualizari
Desert cel mai grozav chec

Extrem de pufos si aromat..

Ingrediente

  • 9 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte caldut
  • 2,5 cani faina cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao cernuta
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o jumatate de lamaie bio

Mod de preparare

Se separa ouale.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase.

Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o bezea ferma, lucioasa.

Adaugam galbenusurile peste bezea si amestecam cu o spatula.

Omogenizam si incepem sa adaugam faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus pentru a nu scoate aerul din bezea. Cand se ingroasa, alternam faina cu laptele caldut in care am adaugat praful de copt.

Eu am facut checul in doua culori, asa ca am oprit 4 linguri de faina intr-o cana, pentru a avea aceeasi textura intre culori.

Dupa ce am terminat de adaugat laptele si faina,  mai putin cele 4 lg, am adaugat si nuca si coaja de lamaie si am impartit compozitia in doua parti egale. 

In prima am adaugat 2 linguri de faina din cele 4.

In cea de a doua am adaugat 2 liguri de cacao in locul celor de faina.

Optional se pot adauga fructe proaspete sau direct congelate date prin faina pentru a nu se duce la fund.

Se coace la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pana cand trece testul scobitorii, aproximativ o ora.

Eu l-am facut in toate variantele posibile: simplu, cu nuca, cu cacao, cu fructe (prune, visine, caise, piersici)

Spor la bucatarit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cel mai grozav chec" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)

Postat de Ina75

Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam lingura cu zahar si untul rece. Incorporam untul in faina cu ajutorul a doua furculite, pana cand amestecul are un aspect granulat. Nu facem...

Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

Postat de RuxyRux

Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

 Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra. Untul se topeste si se pune peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2018, 09:04
Ce frumos a crescut !!!! Buna ar fi o feliuta langa cafeluta mea
la 13.02.2018, 09:09
Chiar ca arata grozav!
la 13.02.2018, 09:18
Ce fain arata!
la 13.02.2018, 09:21
Multumesc fetele ! Sa vedeti ce bun e !
la 13.02.2018, 09:26
Hmmm! Si ce bun o fi!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking