Se separa ouale.
Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase.
Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o bezea ferma, lucioasa.
Adaugam galbenusurile peste bezea si amestecam cu o spatula.
Omogenizam si incepem sa adaugam faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus pentru a nu scoate aerul din bezea. Cand se ingroasa, alternam faina cu laptele caldut in care am adaugat praful de copt.
Eu am facut checul in doua culori, asa ca am oprit 4 linguri de faina intr-o cana, pentru a avea aceeasi textura intre culori.
Dupa ce am terminat de adaugat laptele si faina, mai putin cele 4 lg, am adaugat si nuca si coaja de lamaie si am impartit compozitia in doua parti egale.
In prima am adaugat 2 linguri de faina din cele 4.
In cea de a doua am adaugat 2 liguri de cacao in locul celor de faina.
Optional se pot adauga fructe proaspete sau direct congelate date prin faina pentru a nu se duce la fund.
Se coace la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pana cand trece testul scobitorii, aproximativ o ora.
Eu l-am facut in toate variantele posibile: simplu, cu nuca, cu cacao, cu fructe (prune, visine, caise, piersici)
Spor la bucatarit!