Prajitura cu budinca si prune

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
7 Sep 2013 | 10117 vizualizari
Prajitura cu budinca si prune

Sa va zic povestea acestei prajituri. Am vazut aceasta reteta la Cristina si mi-a cam facut cu ochiul. M-am apucat de facut prajitura si totul a decurs foarte bine. Dupa vreo 45 de minute de cand statea prajitura la copt, am deschis cuptorul sa vad cum sta treaba si m-am minunat. La Cristina prajitura ramasese in straturi cum a fost pusa in tava in schimb la mine nu. M-am albit la fata si am zis clar, am dat gres si in plus era pentru bunica ca tot este maine ziua ei de nume, Maria. Am scos-o din cuptor, era frumos crescuta nu am ce zice, am lasat sa se raceasca si am taiat-o repede sa vad macar cum arata in interior si surpriza. S-a amestecat cele doua compozitii cu prune tare frumos, gen valuri, iar gustul m-a cucerit pe loc. Aromata, pufoasa, ce sa mai vorbesc se topeste in gura. Deci rezultat excelent chiar daca nu are acelasi aspect ca cea a Cristinei! Multumesc mult pentru reteta Cristina!

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 140 gr iaurt natural
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 320 gr faina
  • 1 praf de copt

Pentru budinca de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 500 gr prune
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai pregatim budinca de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine.
Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon.
Dam focul la mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa timp in care amestecam mereu.
Cand este gata o lasam sa se racoreasca si o acoperim cu folie alimentara.
Aluatul:
Untul il batem spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si amestecam cu mixerul la viteza mica.
La final punem iaurtul, esenta si le amestecam cu o paleta de silicon.

Spalalam prunele, le taiem pe fiecare in 3 bucati si aruncam samburii.
Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimeniunea tavii 37 x 24).
Turnam compozitia de blat, o nivelam, apoi punem budinca, usor pe intreaga suprafata.

Asezam prunele si le presaram cu o lingurita zahar vanilat.

Introducem prajitura in cuptor la o temperatura potrivita timp de 50-55 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...

Citeste continuarea

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Postat de oanapl

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit. Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2013, 20:14
La multi ani,bunicii !Sigur o sa-i placa...
la 07.09.2013, 20:17
La multi ani cu sanatate bunicii tale! Delicioasa prajiturica i-ai pregatit!
la 07.09.2013, 20:17
demential arata
la 07.09.2013, 20:19
la multi ani bunicii!!!rocsi se vede ca-i tare buna!
la 07.09.2013, 20:20

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking