Desert prajitura amandina cu ness

Postat de pushaa in Prajituri
8 Mar 2014 | 111352 vizualizari
Desert prajitura amandina cu ness

Imi doream de mult sa fac amandine. Am adaptat putin reteta si a iesit o amandina-prajitura cu ness foarte buna de altfel!

Ingrediente

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei

Crema:

  • 3 oua
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 300 gr frisca lichida
  • 100 gr zahar
  • 3 pliculete de ness
  • 2-3 linguri zeama de lamaie

Sirop Caramel:

  • 150 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 picaturi esenta de rom

Glazura:

  • 200 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat:   Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaua, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos. Impartim aluatul in 2 parti egale si coacem 2 blaturi. Tava mea are 40 x 25 cm.

Turnam o parte din aluat in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu 25 min. Cand este gata scoatem blatul din tava cu tot cu hartia de copt. Procedam la fel si cu al doilea blat.

Crema:   Amestecam ouale cu zaharul si punem la bain-marie, amestecand continuu pana se ingroasa. Adauga nessul dizolvat in 2 linguri de apa, ciocolata maruntita si zeama de lamaie. Amestecam pana se topeste toata ciocolata. Lasam crema la racit. 

Batem frisca, o turnam peste crema de oua si ciocolata si amestecam. 

Sirop:    Punem zaharul la caramelizat. Cand sa topit tot zaharul adaugam apa treptat si amestecam. Lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul caramelizat. La sfarsit punem zeama de lamaie si esenta de rom dupa gust.

Glazura:   Maruntim ciocolata si o punem la topit cu frisca la bain-marie. Amestecam pana se topeste ciocolata si glazuram prajitura.

Asamblare:  Insiropam primul blat pe ambele parti. Intindem crema uniform pe toata suprafata blatului. Insiropam si cel de-al doilea blat si il asezam deasupra. Lasam la rece 2-3 ore. Portionam prajitura in patrate egale. Glazuram pe rand fiecare bucata. O ornam cu un fir subtire de ciocolata topita. Lasam prajitura la rece pana se intareste glazura si o putem servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina cu ness" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura amandina

Postat de gicuta69

Desert prajitura amandina

Blat :  Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2014, 17:36
ce bine arata si cat de buna e
la 08.03.2014, 17:47
yamiiii
la 08.03.2014, 17:52
Wow,ce faine sunt
la 08.03.2014, 18:02
Ale tale sunt mai amri...
la 08.03.2014, 18:03
Vaaaaaai, m-ai omorat cu astea! Cat de bine pot arata!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking