Desert prajitura amandina

Postat de gicuta69 in Prajituri
22 Sep 2015 | 25611 vizualizari
Desert prajitura amandina

Amandina....una dintre cele mai bune si apreciate prajituri ale copilariei.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 g unt (minim80%grasime)
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 100 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete ness
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata (50% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
  • unt (cat o nuca)
  • Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat:  Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.Turnam compozitia intr-o tava (22x32 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit (175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua.

Crema:  Intr-o craticioara punem cacaua amestecata cu zaharul, turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare. La sfarsit adaugam esenta de rom.

Sirop: Punem intr-o craticioara la fiert apa si zaharul (aproximativ 5 minute). La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit.

Glazura: Punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.

Decor: Punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit, o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.

Asamblare: Asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam. Dam tava la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi. Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la frigider pana se intareste glazura. Cu ajutorul unui pos formam aveline deasupra fiecarei prajituri. Prajitura se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura amandina

Postat de timea

Desert prajitura amandina

Blat:  Mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste adaugand, in timp ce mixam, apa. Urmeaza apoi galbenusurile si uleiul si mixam din...

Citeste continuarea

Desert prajitura amandina cu ness

Postat de pushaa

Desert prajitura amandina cu ness

Blat :    Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2015, 13:20
Desertul pe care mi-l pregatea mama ,de ziua mea
la 22.09.2015, 13:25
Ufff ce bine arata! Bravo
la 22.09.2015, 13:27
un deliciu!
la 22.09.2015, 13:32
bune bune
la 22.09.2015, 13:37
BUNA RAU!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking