Amandine 2

Postat de Creatsa in Prajituri
3 Feb 2013 | 8712 vizualizari
Amandine 2

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apa
  • 125 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 praf de copt

Sirop:

  • 350 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet ness/capuccinno/ciocolata calda
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nutella/finetti/ciocolata topita
  • 2 fiole esenta de rom
  • 350 g unt

Glazura:

  • 200-250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza 10-15 minute.(sau pana se topeste zaharul si devine o spuma tare si lucioasa)

Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se tapeteaza o tava (35/25 cm ) cu folie/hartie de copt si se coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de min(testul scobitorii)


Se lasa blatul la racit si se taie in 2 pe orizontal.

Pentru sirop se da apa in fiert,se adauga zaharul si nessul si lasa pe foc pana se topeste zaharul.Cand e rece se adauga romul.

Pentru crema se bat galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.Se incorporeaza cacaua si se pun la fiert pe baie de aburi pana se mai ingroasa putin (5 minute).

Se mixeaza untul la temperatura camerei spuma ,se adauga treptat din crema de galbenus racita si nutella.Se mixeaza timp de 5-10 min pana devine pufoasa si cremoasa.La final se adauga romul.

Se insiropeaza primul blat,se pune crema (se mai opresc cateva linguri pentru aveline) al 2-lea blat insiropat si se da la rece pana se intareste crema.

Se taie marginile frumos si se portioneaza prajitura in patrate/bucati potrivite.(mie mi-au iesit 15 amandine potrivit de mari)

Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se glazureaza fiecare amandina.Se da iar la rece pana se intareste glazura.

Se orneaza fiecare prajitura cu cate o avelina din crema si se da din nou la rece pana la momentul servirii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine 2" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.02.2013, 11:08
Merge o amandina acum la un cappucino!
la 03.02.2013, 11:08
la 03.02.2013, 11:09
Frumos ti-a iesit
la 03.02.2013, 11:10
multumesc
Rocsi te astept la o amandina
la 03.02.2013, 11:15

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking