Desert prajitura amandina

Postat de Geanina87 in Prajituri
23 Feb 2014 | 75284 vizualizari
Desert prajitura amandina

Am inceput sa ma indragostesc de aceasta prajitura. Este extraordinara si mult mai buna decat cea din cofetarii. Reteta ii apartine lui Criss si ii multumesc tare mult >:D< . Eu am marit cantitatile, iar fondantul l-am dublat. Va recomand cu incredere sa incercati reteta! >:D<

Ingrediente

Blat:

  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1,5 linguri apa
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 450 g ciocolata
  • 450 ml frisca lichida

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 10 linguri de zahar
  • esenta de rom

Fondant:

  • 600 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de energizant AROVIT (sau miere)
  • 3 linguri de cacao

Mod de preparare

Blat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga putin cate putin la compozitia de galbenusuri. Mai mixam putin, dupa care incorporam in compozitia de albusuri, amestecand cu o lingura de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava, turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit la 180° , pana trece testul scobitorii.

Crema: Ciocolata se rupe bucatele si se pune impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Se lasa la racorit, apoi se pune la frigider pentru cateva ore. Inainte de a o folosi, o mixam pana cand se va deschide la culoare.

Sirop: Apa impreuna cu zaharul se pun pe foc pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga esenta si se opreste focul. Se lasa la racit.

Fondant: Se pune un vas din inox la frigider. Se pune apa intr-o cratita, iar in mijloc se rastoarna zaharul, avand grija ca acesta sa nu atinga peretii vasului. Se lasa sa fiarba siropul cam 12 minute. Pentru a verifica daca e gata, se picura din sirop intr-un pahar cu apa rece, iar daca se formeaza bilute mici pe fundul paharului inseamna ca e gata. Se ia de pe foc, se pune energizantul. Scoatem vasul de la frigider, turnam siropul si il mixam pana cand acesta se va albi.

Asamblare: Taiem blatul in doua. Insiropam prima parte, punem crema (pastram 3 linguri de crema intr-un bol pentru decor) si acoperim cu cealalta parte din blat. Insiropam si cea de-a doua parte din blat. Punem prajitura la frigider cat sa se intareasca crema, apoi o scoatem si o taiem in cuburi, pe care le distantam. 

Fondantul il punem pe baie de aburi ca sa se inmoaie. Adaugam si cacaua, amestecam, iar daca e nevoie punem si 1-2 linguri de apa ca sa putem lucra cu el. Glasam fiecare cub cu cate o lingura de fondant. Lasam sa se intareasca, dupa care, cu ajutorul unui posh punem cate un mot de crema deasupra.

Punem amandinele la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (65)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura amandina

Postat de gicuta69

Desert prajitura amandina

Blat :  Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam...

Citeste continuarea

Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic

Postat de timea

Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic

Cum se prepara  Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic Blat:  Mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 23.02.2014, 09:44
Senzațională imaginea! Bravo, fată dragă!
la 23.02.2014, 09:47
Dar ține minte), crema amandinelor este cremă cu unt (sau..să nu exagerăm ) grăsimi vegetale în cofetării, la noi acasă unt), nu frișcă cu ciocolată. Data viitoare când o faci schimbă=i crema , pastrând restul pașilor, că e bun și fondantul. E sugestie, nu ordin
la 23.02.2014, 09:49
) Eu am facut dupa reteta lui Criss. Chiar nu stiam care e crema originala.O sa "execut" sugestia ta
la 23.02.2014, 09:50
S-a deschis ''cotoferie'',cat e una,cat e una?
la 23.02.2014, 09:56
Cleme, e din partea casei

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking