Ingrediente
- 500 g faina
- 200 g zahar
- 100 g nuca macinata
- 100 ml ulei
- 100 ml apa minerala
- 200 ml suc proaspat portocale
- 1 lg-ta scortisoara
- coaja de la 2 portocale mari
- 1 lg-ta bicarbonat
- 1 lg-ta praf de copt
- 1 lg-ta esenta rom
- 2 mere
- sare
Mod de preparare
Se bat bine uleiul cu zaharul, apoi se adauga pe rand apa minerala, sucul (stors) de portocale, esenta rom, faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nuca macinata.
Se toarna 1/3 aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, pentru a se scoate mai usor. Se pun cubulete de mar (decojit) date prin faina si se continua asa pana se termina ultimul strat (cu mere). La mine au fost trei straturi de aluat si trei de mere. Va iesi un singur chec care se coace la foc mic 50 minute, sau pana este gata.Se verifica dupa 50 minute, cu un frigarui de lemn.Daca iese curat, dupa ce l-ati introdus in mijloc, inseamna ca este gata. Altfel se mai lasa in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec aromat de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|