Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori

Postat de momo121 in Dulciuri
31 Mai 2020 | 17978 vizualizari
Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori

Foarte delicios!
Este tare fain si la aspect si la gust.
Merge foarte bine cu cafeluta de dimineata!

Ingrediente

  • 5 oua
  • un varf de cutit cu sare
  • 200g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie dupa gust
  • 150ml ulei
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • In plus:
  • 20g cappuccino praf cu aroma de ciocolata am avut eu
  • 15g cacao
  • putina apa

Mod de preparare

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
       Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie, amestecam, pe urma adaugam uleiul putin cate putin, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
      Aluatul obtinut il impartim in 3 parti, cat de cat egale doar 2 parti, iar partea alba sa fie putin mai multa ca celelalte 2.

     Cacaoa si cappuccino le diluam in cateva linguri de apa (separat) si le turnam peste partile aproximativ egale de aluat si amestecam pana omogenizam bine totul.

      In final avem 3 compozitii de 3 culori si arome diferite: (vanilie, cacao si cappuccino) !!!
       Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt punem din cele 3 culori, alternativ, cate o lingura din fiecare (vanilie, cacao si cappuccino) pana la terminarea aluatului.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 50-60 minute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Intr-un castron se pun oul, praful de sare, untul, iaurtul, zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Desert biscuiti cu ciocolata si portocala

Postat de eumimi

Desert biscuiti cu ciocolata si portocala

Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2020, 12:10
la 31.05.2020, 12:58
la 31.05.2020, 13:39
Ce bine arata!
la 31.05.2020, 15:28
Imi place cum a iesit!
la 31.05.2020, 15:36
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking