Amestecăm, într-un vas cu pereți groși, dovleacul răzuit cu aproximativ 25 g zahăr.
Punem vasul la foc mic și caramelizăm dovleacul până se pătrunde bine, amestecând periodic în el.
La final, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția de dovleac plăcintar să se răcească.
Dăm ciocolata pe răzătoare, iar nuca o măcinăm grosier, sau o tăiem cu cuțitul.
Când compoziția de dovleac este răcită, pornim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri, iar peste albușuri presărăm puțină sare.
Le mixăm, apoi, până devin spumoase și adăugăm, treptat, zahărul, mixând în continuare până se formează o bezea fermă.
Peste dovleacul răcit adăugăm gălbenușurile și uleiul și omogenizăm compoziția.
Adăugăm această compoziție peste bezeaua de albușuri și le mixăm împreună până la omogenizare.
Scoatem mixerul și folosim o spatulă de acum înainte.
Cernem făina amestecată cu praful de copt deasupra compoziției și o încorporăm amestecând cu spatula de sus în jos, cu mișcări circulare.
În același mod încorporăm ciocolata amăruie. Aici eu am avut și câteva pepite de ciocolată pe care le-am adăugat.
La final încorporăm nuca tăiată grosier și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem deliciosul chec cu dovleac plăcintar și ciocolată amăruie, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau în funcție de cuptorul fiecăruia.
Îl lăsăm să se tempereze în tavă, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm.