Desert chec cu arome si culori de toamna

Postat de merisor67 in Prajituri
8 Oct 2018 | 3515 vizualizari
Desert chec cu arome si culori de toamna

Din categoria "Retete inspirate de toamna"  un delicios chec cu arome si culori de toamnă, preparat cu dovleac plăcintar, ciocolată amăruie, nucă și scorțișoară. Am preparat decât unul, pentru că mi-a rămas puțin dovleac de la o plăcintă țărănească cu dovleac și scorțișoară, dar se cere rapid repetat. Are un gust deosebit și o textură fină, ușor umed la interior, exact așa cum îi stă bine unui desert de toamnă, bun de savurat lângă un ceai cald, o cafea, sau un pahar cu lapte. Pentru combinație, m-am inspirat de rețeta Oana Plăcintă: Chec cu dovleac, nuci și ciocolată amăruie, căreia îi mulțumesc frumos pentru inspirație! Cantitățile le-am potrivit în funcție de ingredientele folosite, iar în loc de unt eu am pus ulei. ȘI la modul de preparare am procedat diferit, în primul rând separând albușurile de gălbenușuri, ca la un chec obișnuit.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g nucă măcinată grosier
  • 100 g făină
  • 50 ml ulei
  • 275 g dovleac plăcintar, ras
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • zahăr cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare

Amestecăm, într-un vas cu pereți groși, dovleacul răzuit cu aproximativ 25 g zahăr.

Punem vasul la foc mic și caramelizăm dovleacul până se pătrunde bine, amestecând periodic în el.

La final, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția de dovleac plăcintar să se răcească.

Dăm ciocolata pe răzătoare, iar nuca o măcinăm grosier, sau o tăiem cu cuțitul.

Când  compoziția de dovleac este răcită, pornim cuptorul la 180 de grade.

Separăm albușurile de gălbenușuri, iar peste albușuri presărăm puțină sare.

Le mixăm, apoi, până devin spumoase și adăugăm, treptat, zahărul, mixând în continuare până se formează o bezea fermă.

Peste dovleacul răcit adăugăm gălbenușurile și uleiul și omogenizăm compoziția.

Adăugăm această compoziție peste bezeaua de albușuri și le mixăm împreună până la omogenizare.

Scoatem mixerul și folosim o spatulă de acum înainte.

Cernem făina amestecată cu praful de copt deasupra compoziției și o încorporăm amestecând cu spatula de sus în jos, cu mișcări circulare.

În același mod încorporăm ciocolata amăruie. Aici eu am avut și câteva pepite de ciocolată pe care le-am adăugat.

La final încorporăm nuca tăiată grosier și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coacem deliciosul chec cu dovleac plăcintar și ciocolată amăruie, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau în funcție de cuptorul fiecăruia.

Îl lăsăm să se tempereze în tavă, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu arome si culori de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu jeleu de fructe

Postat de anuta

Prajitura cu jeleu de fructe

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de robert_badica

Desert prajitura rasturnata cu prune

Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2018, 19:23
la 08.10.2018, 19:27
bun bun
la 08.10.2018, 19:29
la 08.10.2018, 19:38
Nu contează că nu ai preparat decât unul, tot bun e...!
la 08.10.2018, 19:48
Foarte fain!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking