Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de merisor67 in Prajituri
4 Ian 2016 | 10003 vizualizari
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Cred ca sunt cel putin douazeci de ani de cand fac eclere si sunt de departe printre favoritele noastre ca si desert. Cand erau baietii mici si le faceam, nu aveau rabdare sa le lase sa se intareasca ciocolata pe ele, veneau langa mine si cum le glazuram, cum le devorau, chiar daca se manjeau cu ciocolata. Si se certau cu Adi pe ele, isi tineau evidenta care a mancat mai multe :)))))))

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 2 cani apa
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • un praf sare
  • o fiola esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
  • 1200 ml lapte
  • 8 linguri cu varf, faina
  • un praf sare
  • 250 g mascarpone
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ulei de masline

Mod de preparare

Pentru coji, punem intr-un vas, pe foc, apa, uleiul si un praf de sare.

Cand incep sa fiarba, adaugam toata faina,  tragem vasul de pe foc si amestecam energic pana se omogenizeaza bine aluatul.

Lasam aluatul la racit, apoi adaugam unul cate unul ouale, omogenizand compozitia dupa fiecare.

Dam aluatul la frigider 30 de minute, dupa care, cu ajutorul unui posh, trasam linii spritate in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem eclerele pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi le lasam sa se raceasca.

Pentru crema, fierbem laptele cu un praf de sare si o lingura de zahar.

Frecam galbenusurile cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza, apoi le diluam cu putin lapte rece si adaugam faina.

Diluam din nou cu lapte fierbinte de data aceasta, punand treptat toata cantitatea de lapte, apoi fierbem crema amestecand continuu, pana clocoteste de 2-3 ori.

Dam vasul deoparte de pe foc, adaugam esenta si zaharul vanilat si il dam la rece, acoperit cu o folie.

Cand este complet rece, incorporam in crema si mascarponele.

Sectionam cojile de eclere transversal si le umplem cu crema  de vanilie, cu ajutorul poshului.

Pentru glazura, topim ciocolata rupta in bucati, in frisca lichida, adaugand si uleiul pentru a obtine o glazura mai lucioasa.

Intindem glazura imediat peste capacul eclerelor si dam eclerele la rece pana se intareste glazura, apoi se pot servi.

Sunt foarte bune, mai ales reci de la frigider.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
Retete similare

Desert prajitura kinder pingui

Postat de Criss

Desert prajitura kinder pingui

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema caramel

Postat de Bunica

Prajitura cu crema caramel

Pragatim intai blatul. Se bat 6 albusuri cu 6 linguri zahar pana stau pe telurile mixerului. Cand albusurile sunt bine batute se adauga pe rand galbenusurile mixand in continuare. Apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.01.2016, 14:53
Delicioase!
la 04.01.2016, 14:53
imi plac tare mult,asi manca toata ziua
la 04.01.2016, 14:54
Astea-s tare bune, vezi cum le faci in februarie...
la 04.01.2016, 14:57
Hiiiii
la 04.01.2016, 15:01
Le ador Sunt super delicioase

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking