Ingrediente
- 2 banane bine coapte
- 180 gr unt de arahide (eu am avut crunchy si fara zahar)
- 100 ml ulei
- 400 ml lapte de soia (de migdale, cocos, etc sau chiar apa minerala)
- 150 gr indulcitor cocos (sau 250 gr zahar cocos sau brut)
- 4 linguri otet
- 80 gr cacao
- 450 gr faina
- 16 gr praf de copt
- 10 gr bicarbonat
- esenta de rom
- esenta de portocale
- un praf de sare
- 50 gr merisoare
- 50 gr stafide
Mod de preparare
Bananele descojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita. Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel. Puneti indulcitorul, amestecati pana se topeste. Adaugati otetul, apoi esenta de rom si portocale. Separat, in alt bol, cerneti faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Le amestecati, apoi turnati ingredientele uscate peste compozitia lichida. Le mixati usor, pana sunt incorporate bine. Le final puneti merisoarele si stafidele, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt doua tavi de chec. Impartiti compozitia in mod egal in cele doua tavi. Incingeti cuptorul la 180 de grade, introduceti checurile si dati temperatura la 170 de grade. Le lasati 40 de minute la copt (faceti testul cu scobitoarea preventiv), apoi le scoateti din cuptor. Le lasati 10 minute la odihnit, apoi le scoateti din tava pentru a se raci. Le pastrati invelite in folie alimentara. Sunt o mare, mare bunatate! Sursa de inspiratie
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane si unt de arahide de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|