Desert chec cu cirese si glazura roz

Postat de Oana in Prajituri
17 Mai 2018 | 4686 vizualizari
Desert chec cu cirese si glazura roz

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
  • 300 gr cirese fara samburi

Glazura:

  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr crema de branza
  • 200 ml suc de cirese
  • 50 gr zahar brun
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Blat: Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu bezeaua, incorporand usor, cu o spatula, de sus in jos.


Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus.
Tapetati doua tavi de chec cu hartie de copt si impartiti compozitia in mod egal.
Puneti deasupra ciresele fara samburi si coaceti checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45 de minute. Faceti testul cu scobitoare si lasati apoi checurile la racit.


Intre timp pregatiti glazura: Puneti la fiert sucul de cirese impreuna cu zaharul brun, iar cand clocoteste si zaharul s-a topit, adaugati amidonul. Lasati pe foc mic pana se ingroasa putin, apoi lasati la racit.
Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si 2-3 linguri din crema de cirese, in functie de cat de roz doriti glazura.
Imbracati checurile cu glazura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cirese si glazura roz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2018, 11:30
Nu va suparati cu glazura lila nu aveti ?
la 17.05.2018, 11:32
delicios
la 17.05.2018, 11:52
bun bun
la 17.05.2018, 12:18
Super!
la 17.05.2018, 12:35
Ce frumos e...!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking