Desert chec cu fructe confiate si rahat (4x4)

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
5 Noi 2019 | 1898 vizualizari
Desert chec cu fructe confiate si rahat (4x4)

Am vazut aceasta reteta la Teo's Kitchen si mi-a placut foarte mult cum arata, numai ca eu am facut un chec in loc de prajitura. Ingredientele principale (ouale, zaharul, untul si faina) trebuie sa fie la acelasi gramaj, in functie de cat cantaresc ouale, de aici si denumirea de 4x4.  

Ingrediente

  • 4 oua (215 g)
  • 215 g zahar
  • 215 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • 215 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • esenta de vanilie
  • 165 g rahat
  • 50 g fructe confiate

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul. Se adauga untul topit, sarea, faina, praful de copt si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza rahatul taiat bucatele si fructele confiate (se pot pastra si pentru a pune pe deasupra, dar se vor scufunda in aluat). Se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce tava la cuptor pana cand checul trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu fructe confiate si rahat (4x4)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert croissante cu unt si scortisoara

Postat de Oana

Desert croissante cu unt si scortisoara

Pentru aceasta reteta am ales varianta usoara cu aluat congelat, pentru ca dureaza destul de mult sa pregatesc unul proaspat, iar micul dejun trebuie rezolvat rapid. Mai intai amesteca untul...

Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti dolofani

Postat de CozonaculDolofan

Mucenici moldovenesti dolofani

Dizolvam drojdia si putin zahar in 2-3 linguri de lapte cald. Acoperim cu cateva linguri de faina cernuta si lasam, undeva la caldura, maiaua sa creasca. (aprox 15 min) Cat asteptam ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2019, 11:22
la 05.11.2019, 11:55
Foarte bun!
la 05.11.2019, 12:27
la 05.11.2019, 13:22
la 05.11.2019, 16:36

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking