Ingrediente
- 5 ouă
- 150-175 grame de zahăr pudră
- 100 grame de nuci rumenite și mărunțite
- 100 grame de merișoare
- 150 grame de făină albă
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 1 praf de sare extrafină
- Pentru decor:
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilinat
Mod de preparare
Nucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat.
Se continuă mixarea și când zahărul pudră nu se mai simte în compoziție, se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul și apoi făina albă, ”în ploaie”.
Se adaugă puțin câte puțin nucile mărunțite și se încorporează ușor, cu o lingură, sau cu o paletă. La urmă se adaugă treptat și merișoarele.
Când compoziția este omogenă, se toarnă în tava unsă cu unt în prealabil și presărată cu făină, sau în care s-a pus hârtie de copt.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce checul crește și se rumenește frumos. Atunci se oprește focul și se mai lasă checul în cuptorul cu ușa întredeschisă, pentru acomodarea cu schimbarea de temperatură.
După 2-3 minute, se scoate checul din cuptor și din tavă, se presară zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilinat și se lasă să se răcorească total, înainte de a fi porționat și servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|