Desert chec cu visine- reteta nr. 600

Postat de eumimi in Prajituri
9 Noi 2021 | 2940 vizualizari
Desert chec cu visine- reteta nr. 600

Un chec delicios cu fructe din compot, se pot folosi orice fructe usoare sau taiate marunt.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 220 gr zahar
  • 130 gr iaurt simplu
  • 240-250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura cu mac
  • visine din compot
  • esenta de portocala
  • esenta de rom

Mod de preparare

Mixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute.

Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute.

Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Punem 2-3 linguri din compozie intr-un bol. Adaugam cacao si esenta de rom si amestceam. In restul de compozitie, cel alb, adaugam mac si esenta de portocala.

Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt punem mai intai compozitia cu cacao. Adaugam jumatate din compozitia cu mac si apoi punem visine din compot ( fara samburi, bineinteles!) date prin faina. Acoperim cu restul de compozitie cu mac, iar deasupra mai adaugam jumatati de visine din compot.

Coacem checul in cuptorul preincalzit la 170 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. In aproximativ 50-55 de minute ar trebui sa fie gata. Daca doriti, puteti sa presarati zahar pudra deasupra checului. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu visine- reteta nr. 600" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Albinita cu crema de castane

Postat de Prajituri_de_casa

Albinita cu crema de castane

Pentru foi, intr-un vas se amesteca pudra de cacao, mierea, zaharul, ouale si untul/margarina si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se...

Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si ciocolata

Postat de oanapl

Desert pasca cu branza si ciocolata

Blatul:  Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei, omogenizezi, apoi torni laptele. Separat, amesteci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2021, 16:02
la 09.11.2021, 16:03
la 09.11.2021, 16:12
Bunut, bunut!
la 09.11.2021, 16:15
Eu vreau cu vișine din vișinată 🙃😁
la 09.11.2021, 16:44
Merge si cu visine din visinata

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking