Ingrediente
Ingrediente chec:
- 3 oua
- 140 gr iaurt simplu ( 1 borcanel de iaurt)
- 100 gr unt
- 230-240 gr zahar
- 240 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- zmeura
- 1 lingura coaja de lamaie razuita
- 3 linguri de zeama de lamaie
Ingrediente crema:
- 1 lingura crema de branza ( 40 gr)
- 4 linguri frisca lichida ( 40 ml)
- 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare
Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul.
Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie si cele 3 linguri de zeama de lamaie. Amestecam. Consistenta compozitiei este mai groasa decat la un chec clasic.
Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si punem compozitia. Deasupra punem zmeura si dam checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Il lasam aproximativ 40-45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Amestecam crema de branza cu frisca si cu zaharul. Nu este nevoie sa mixam, amestecam cu o lingura. Punem crema de branza deasupra checului complet racit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|