Desert chec de post cu banane, nuci si merisoare

Postat de Nadyne in Dulciuri
7 Apr 2017 | 4288 vizualizari
Desert chec de post cu banane, nuci si merisoare

Rețete de post economice 

Ingrediente

  • 3 banane coapte
  • 150-200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1 mana de nuci tocate grosier
  • 1 mana de merisoare deshidratate
  • coaja rasa de lămâie si portocală
  • 1/2 linguriță scortisoara
  • esența de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare

Curatam bananele de coaja si le pasam intr-un vas, cu ajutorul pasatorului pentru cartofi.

Taiem nucile grosier.

Peste banane, adăugăm uleiul, zahărul, esența de vanilie si coaja de lamaie si portocală.

Amestecăm foarte bine, pana când se omogenizeaza perfect. Punem faina, in care am încorporat praful de copt, amestecăm din nou si adăugăm nucile si merisoarele.

Pregătim forma de chec (eu am folosit o tava de unica folosinta) si turnam aluatul. Nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 40-45 minute sau pana trece testul scobitorii. 

Il lăsăm sa se răcească complet si-l servim pudrat cu zahar.

Este un chec foarte aromat si cu un gust delicios.

Ingredientele sunt pentru un chec. Eu am preparat cantitate dubla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec de post cu banane, nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Postat de Dya

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic. Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet. Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in...

Citeste continuarea

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Postat de privatelaura

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc: Intr-un vas, puneti branza de vaci, un praf sare, oul, siropul de agave sau zaharul, pasta de vanilie si coaja rasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2017, 22:27
Io merisoarele le mananc asa, altfel scobesc checul.....
la 07.04.2017, 22:46
la 07.04.2017, 22:52
super!
la 08.04.2017, 01:09
la 08.04.2017, 07:05

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking