Ingrediente
- 3 banane coapte
- 150-200 g zahar
- 150 ml ulei
- 250 g faina
- 1 mana de nuci tocate grosier
- 1 mana de merisoare deshidratate
- coaja rasa de lămâie si portocală
- 1/2 linguriță scortisoara
- esența de vanilie
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare
Curatam bananele de coaja si le pasam intr-un vas, cu ajutorul pasatorului pentru cartofi.
Taiem nucile grosier.
Peste banane, adăugăm uleiul, zahărul, esența de vanilie si coaja de lamaie si portocală.
Amestecăm foarte bine, pana când se omogenizeaza perfect. Punem faina, in care am încorporat praful de copt, amestecăm din nou si adăugăm nucile si merisoarele.
Pregătim forma de chec (eu am folosit o tava de unica folosinta) si turnam aluatul. Nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 40-45 minute sau pana trece testul scobitorii.
Il lăsăm sa se răcească complet si-l servim pudrat cu zahar.
Este un chec foarte aromat si cu un gust delicios.
Ingredientele sunt pentru un chec. Eu am preparat cantitate dubla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec de post cu banane, nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|