Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Postat de panacris in Dulciuri
22 Noi 2017 | 3795 vizualizari
Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Un desert rapid, simplu și delicios! ;) P.S.Dacă puneți ajutoarele la treabă, un mixer planetar sau cu bol rotativ, chiar și copiii îl pot prepara, sau în cazul meu, convalescenții :D :))) efortul fizic e minim, garantat 100% ;) Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Albuș de ou 6 bucăți
  • Zahăr tos 6 linguri
  • Făină albă de grâu 6 linguri
  • Praf de copt cu șofran ½ plic
  • Oțet de mere cu miere1 lingură
  • Sare iodată 2 g
  • Pudră de roșcove 3 linguri
  • Fructe de pădure congelate cca. 150 g

Mod de preparare

Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă.

Se adaugă făina, pudra de roșcove și praful de copt cernut, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează în amestecul de albuș.

Într-o tavă tapetată se toarnă compoziția din albușuri, apoi se presară deasupra fructele de pădure congelate.

Checul se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute, la 200 grade C. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Mai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la...

Citeste continuarea

Gogosi cu smantana

Postat de comanligia

Gogosi cu smantana

Mai intai se face maiua intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte caldut si zahar pe deasupra, apoi se lasa sa creasca putin. Dupa ce a crescut se face coca din faina, maia si restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2017, 19:55
bun bun
la 22.11.2017, 20:10
Ce pufos si delicios e checul!
la 22.11.2017, 20:19
O minunăție de chec! Dar nu știu cum e pudra de roșcove și sunt în căutarea ei, pentru o rețetă...
la 22.11.2017, 20:20
O pufosenie de chec este si tare as servi si eu din el!
la 22.11.2017, 20:30
Ce combinație faină!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking