Ingrediente
- 1 cana de albusuri
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- 1 lingurita praf de copt
- rahat
- nuca
- 100 g ciocolata + 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa.
Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem cubulete mici, la fel si nuca si le adaugam peste albusuri.
Turnam compozitia in 2 tavi de chec, tapetate cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu cele 2 linguri de ulei. O turnam peste checuri imediat ce le scoatem din cuptor si le lasam la racit.
In 1-2 ore glazura de ciocolata se va intari. Feliem checul cu un cutit a carui lama o trecem prin jetul de apa fierbinte pentru ca aceasta sa nu crape.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|