Ingrediente
- 600 g de briosa uscata (un rest de kouglof pentru mine)
- 2 oua
- 15 cl smantana lichida
- 10 cl de lapte
- 150 g de dulceata (cu prune si nucii)
- 3 linguri de zahar
- migdale feliate
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt forma de chec si presarati migdale feliate pa toata suprafata.
Bateti ouale cu smantana, laptele si zaharul.
Inmuiati felii de briosa in compozitie si puneti pe fundul formei.
Tasati, puneti deasupra dulceata.
Repetati operatia si terminati cu un strat de briosa.
Tasati si varsati deasupra compozitia ramasa.
Dati la cuptor timp de 35-40 minute. Vérificati cu lama unui cutit.
Lasati sa se raceasca. Scoateti din tava si decorati cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din briosa/cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|