Ingrediente
- 6 ouă
- 1 praf de sare extrafină
- 175 grame zahăr tos
- 175 grame făină albă
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 100 grame de fructe confiate (mici)
- Pentru decor:
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilinat
Mod de preparare
Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare extrafină, iar când încep să ia volum se adaugă puțin câte puțin zahărul vanilinat și cel tos. Se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul și se mixează întruna.
Când compoziția este bine legată și zahărul nu se mai simte, se adaugă făina ”în ploaie” și se încorporează cu grijă.
În tava de copt, în care s-a pus în prealabil hârtie de copt se toarnă un strat de compozițe și deasupra se presară fructe confiate. Operațiunea aceasta se repetă încă de două ori, iar deasupra va fi un strat de compoziție.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30-35 minute. Când checul este frumos rumenit, se oprește focul de la cuptor, se lasă ușa lui întredeschisă și el se mai lasă puțin acolo, să se răcorească și să se acomodeze cu temperatura din bucătărie, ca să nu ”cadă” brusc.
După 8-10 minute se scoate checul din cuptor, se desprinde hârtia de copt de jur împrejur și se decorează cu zahăr pudră amestecat cu un plic de zahăr vanilinat.
Se lasă să se răcească total, înainte de a fi porționat/feliat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec foarte aromat, cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|