Desert chec foarte aromat, cu fructe confiate

Postat de RODIMUR in Prajituri
30 Mai 2022 | 3554 vizualizari
Desert chec foarte aromat, cu fructe confiate

Pentru sfârșitul de săptămână care tocmai a trecut, am făcut un chec foarte aromat și pufos, cu fructe confiate. Soțului meu îi plac foarte mult checurile și cum mie mi se pare că acest desert este cel mai ușor și mai rapid de făcut, adeseori ne răsfățăm cu așa ceva. Din ingredientele de mai jos am făcut un singur chec de dimensiuni obișnuite.

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 1 praf de sare extrafină
  • 175 grame zahăr tos
  • 175 grame făină albă
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 100 grame de fructe confiate (mici)
  • Pentru decor:
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat

Mod de preparare

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare extrafină, iar când încep să ia volum se adaugă puțin câte puțin zahărul vanilinat și cel tos. Se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul și se mixează întruna.

Când compoziția este bine legată și zahărul nu se mai simte, se adaugă făina ”în ploaie” și se încorporează cu grijă.

În tava de copt, în care s-a pus în prealabil hârtie de copt se toarnă un strat de compozițe și deasupra se presară fructe confiate. Operațiunea aceasta se repetă încă de două ori, iar deasupra va fi un strat de compoziție.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30-35 minute. Când checul este frumos rumenit, se oprește focul de la cuptor, se lasă ușa lui întredeschisă și el se mai lasă puțin acolo, să se răcorească și să se acomodeze cu temperatura din bucătărie, ca să nu ”cadă” brusc.

După 8-10 minute se scoate checul din cuptor, se desprinde hârtia de copt de jur împrejur și se decorează cu zahăr pudră amestecat cu un plic de zahăr vanilinat.

Se lasă să se răcească total, înainte de a fi porționat/feliat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec foarte aromat, cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulouri cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert rulouri cu crema de vanilie

Rulourile: Intr-un bol mixati untura cu ouale si zaharul. Adaugati laptele, amestecati, apoi puneti sarea, vanilia si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Dupa ce le amestecati bine pe...

Citeste continuarea

Prajitura cu Crema Caramel

Postat de mirela0911

Prajitura cu Crema Caramel

Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca. Se adauga untura, oul si amoniacul stins in laptele caldut. Se amesteca la un loc dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2022, 20:48
la 30.05.2022, 23:44
la 01.06.2022, 09:30
Ar merge perfect o felie langa mea!
la 02.06.2022, 20:28
Delicios!
la 02.06.2022, 20:54
Ce as savura o felie pufoasa! Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking