Ingrediente
- 260 gr faina alba tip '00'
- 30 gr cacao
- 160 gr zahar
- 3 oua
- 250 gr iaurt simplu
- 80 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de sare
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam 240 gr faina alba cu praful de copt si un varf de sare.
Separat mixam cele 3 oua cu 160 gr zahar pana obtinem o compozitie pufoasa si de culoare deschisa.
Adaugam in bolul cu oua 80 ml ulei si mixam pentru cateva minute. Apoi adaugam iaurtul si mixam bine.
Adaugam acum mixul de faina si praf de copt putin cate putin.
Impartim compozitia obtinuta in doua boluri diferite.
In primul adaugam peste compozitie, cele 30 gr cacao si amestecam. In al doilea bol, peste compozitie adaugam cele 20 gr faina ramase si amestecam.
Tapetam o forma de chec pt cuptor si punem compozitia alternand cele doua culori. Cu ajutorul unei lame de cutit amestecam usor.
Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 45 -50 minute.
Pentru a fi siguri ca este copt, facem testul cu scobitoarea. Introducem o scobitoare curata in chec si daca, cand o scoatem a ramas curata, checul este gata.
Cand checul este copt il lasam sa se racoreasca complet, apoi il scoatem din forma si il feliem dupa plac.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|