Desert chec marmorat cu cacao

Postat de RuxyRux in Prajituri
19 Mar 2020 | 4706 vizualizari
Desert chec marmorat cu cacao

Reteta mea favorita de chec perfect, pufos, delicios, si frumusel foc zic eu! Uneori il fac asa, iar alteori il prepar cu nuci, simplu fara cacao, doar cu nuci deasupra, ador gustul de nuca coapta! Reteta pentru un chec mare.

Ingrediente

  • 225 gr. faina de patiserie
  • 5 oua mari
  • 230 gr zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat( sau extract de vanilie, ce doriti)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala( Bio, sau lamaie daca preferati)
  • 1 esenta de rom
  • 30 gr. cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 75 ml lapte
  • 1 forma mare de cozonac( iese mare)

Mod de preparare

Se separa ouale in doua boluri de mixer.

Albusurile se amesteca cu praful de sare si se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza perfect ca pentru bezea, undeva mai bine de 5 minute.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga laptele.

Cand bezeaua de albus este gata, se pune deasupra in cateva transe crema de galbenus , mixand in continuare pe viteza mica si se omogenizeaza bine. Se pune coaja de portocala.

Faina se amesteca bine cu praful de copt.

Se opreste mixerul,  se ia vasul deoparte, se adauga faina in ploaie putin cate putin, amestecand cu o spatula prin invaluire, cu miscari largi si multa rabdare.

Compozitia se va imparti in doua boluri in parti aproximativ egale.

Intr-un ibric( vas mic) se pune laptele rece ( cei 75 ml), se adauga cacaoa si esenta de rom si se amesteca cateva minute bine compozitia. Se pun deasupra cateva linguri din aluat si se amesteca usor, apoi se toarna totul in bol si se omogenizeaza.

Vom avea doua boluri unul cu aluatul alb si unul cu cacao.

In tava tapetata cu foaie de copt( eu obisnuiesc sa umezesc bine pergamentul, apoi sa il scutur de surplusul de apa si sa il asez in tava), punem cate o lingura din fiecare compozitie prin suprapunere, pana ce terminam aluatul. Un mic secret, pentru un aspect frumos marmorat, cand puneti lingura cu aluatul de cacao, duceti-va cu ea pana jos si atingeti baza formei.

Coacem checul aproximativ aproximativ o ora la 175 de grade Celsius sau pana ce trece testul scobitorii.( Nu deschideti cuptorul mai devreme de 30 de minute, oricum nu este gata))))

Lasam sa se raceasca complet checul inainte de a-l felia, de regula undeva in jur de 3 ore( minim, fara fortare)

Un deliciu pufos si aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec marmorat

Postat de MotanLaOale

Desert chec marmorat

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina...

Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de caroline

Desert chec marmorat

Intr-un bol amestecam 240 gr faina alba cu praful de copt si un varf de sare. Separat mixam cele 3 oua cu 160 gr zahar pana obtinem o compozitie pufoasa si de culoare deschisa. Adaugam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2020, 17:23
Bun, bun! Tocmai vroiam să te întreb, așa fără ouă???? Completează la ingrediente Rețetă de testat!
la 19.03.2020, 17:27
Gata Cris scumpo...am completat...cu capul in nori zilele astea...e sigur de la primavara! ) Checul e minunat, il prepar de mult timp si nu ma pot desprinde de el, imi place maxim la cafeaua de dimineata! Te imbratisez cu drag!
la 19.03.2020, 17:31
Si marmota invelea..... delicios....
la 19.03.2020, 17:32
O invelea Cleme, ca deh, avea timp din belsug....plus pofte! ) Te imbratisez si-ti multumesc!
la 19.03.2020, 17:41
te cred, se mai întâmplă.

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking