Desert chec mozaic

Postat de andreea91 in Prajituri
5 Iun 2014 | 17355 vizualizari
Desert chec mozaic

Astazi nu stiam ce desert sa pregatesc pentru familia mea si rasfoind printre retele bucatarasilor am gasit-o pe aceasta. Am mai adaugat eu cate ceva din experienta si asa mi-am surprins familia intr-un mod placut. Este o reteta foarte delicioasa si super economica!

Ingrediente

  • 10 oua
  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul vanilat (eu zaharul vanilat l-am facut pudra) si le batem cu viteza mica, apoi adaugam zaharul putin cate putin. Compozitia trebuia sa iasa tip bezea.

Galbenusurile le batem cu uleiul adaugat treptat exact ca la maioneza, tot cu viteza mica de la mixer si le incorporam in compozitia de bezea. 

Faina o amestecam cu cele 2 lingurite de praf de copt. Adaugam faina treptat in compozitie si amestecam lejer, de sus in jos cu o lingura de lemn.

Cacaua se pune intr-un bol mic unde se amesteca cu apa.

Varsam trei sferturi din compozitie in cele doua tavi tapetate cu hartie de copt (eu obisnuiesc sa folosesc hartie de copt numai pe fundul tavii, restul il ung cu ulei) si in compozitia ramasa adaugam cacaua care este deja ca o pasta si o amestecam bine. O turnam in mod egal in compozitia din tavi. Cu ajutorul unui cutit se face mozaicul deasupra checurilor.

Se dau la cuptor preincalzit 30 -40 minute,.Proba se face cu scobitoarea. 

Lasam sa se raceasca si apoi le putem taia. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec mozaic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert entremet cu mousse de caramel

Postat de licurici_lra

Desert entremet cu mousse de caramel

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.  Se macina 85-90g de migdale,...

Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de aliliana

Tarta cu mere

Untul cu zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare se amesteca bine pana devine o crema spumoasa. La care se adauga galbenusurile unul cate unul, mestecand pe rand. Albusurile batute spuma se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2014, 20:32
like
la 05.06.2014, 20:32
mersi
la 05.06.2014, 20:32
la 05.06.2014, 20:37
tare bun
la 05.06.2014, 20:46

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking