Ingrediente
- 250 gr faina necernuta
- 150 gr zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 50 ml ulei fara miros
- 200 ml lapte gras
- 2 oua la temperatura camerei
- coaja de portocale
- esente
- stafide
- coniac
- un praf de sare
- 4 lgt cacao
Mod de preparare
Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi adaugam uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam lichidul incorporandu-l usor. 1/2 din aluat il amestecam cu 4 lingurite de cacao. Tapetam o tava si punem in mijlocul formei o lingura de aluat alb, deasupra o lingura de aluat cu cacao si tot asa pana terminam aluatul. Printre ele asezam stafidele hidratate si scurse. Dam la cuptor pentru 30-35 minute, facem testul cu scobitoarea si cand e gata il scoatem sa nu se intareasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zebra" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|