Ingrediente
- 8 oua
- 8 linguri de ulei
- 8 linguri de apa
- 2 cani de zahar ( cana de ceai)
- 2 cani faina
- 2-3 linguri cacao
- 1 lamaie
- un praf de sare
- zahar pentru pudrat
Mod de preparare
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine.
Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim compozitia, un sfert in care adaugam cacao si trei sferturi ramane alba.
Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac si apoi turnam din compozitia alba in ambele tavi si la fel si compozitia maro, iar cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru 45 de minute si facem testul scobitorii. Scoatem din cuptor tavile, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.
Pufos si aromat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|