Desert chec pufos cu model

Postat de Zamfira in Prajituri
5 Aug 2019 | 5469 vizualizari
Desert chec pufos cu model

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 5 ouă separate
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 esență rom(opțional)

Mod de preparare

Batem albușurile cu un praf de sare, după ce spuma este de o consistență mai tare adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilinat, trebuie să obținem o bezea fermă.

Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu uleiul.

Turnăm gălbenușul peste bezea și cu mișcări de jos în sus amestecăm foarte bine.

Punem praful de copt peste făină și-l cernem treptat peste albușuri și gălbenușuri.

Adăugăm coaja răzuită de la o lămâie și opțional o esență de rom.

Punem jumătate din compoziție într-un bol

Peste cacao punem puțină apă(5-6 linguri) amestecăm bine, bine până când obținem o pastă omogenă. Punem pasta de cacao în una din boluri. astfel avem două compoziții, una albă și una maro.

Punem hârtie de copt într-o tavă de cozonac.

Turnăm puțin câteva puțin în tavă mai întâi din compoziția albă apoi peste aceasta punem din compoziția neagră apoi compoziția albă …și tot așa.

Punem tava în cuptor pentru 35-40 de minute la o temperatură medie, 180 C.

Îl verificăm cu o scobitoare.

Când s-a răcit checul se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu model" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pernute cu mere

Postat de MotanLaOale

Desert pernute cu mere

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de...

Citeste continuarea

Saseasca cu branza dulce

Postat de privatelaura

Saseasca cu branza dulce

Punem la fiert laptele, peste care turnam grisul si amestecam astfel incat sa nu se formeze "gogolosuri" (cum spunea cineva:)). Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2019, 18:37
Ce frumos arata!
la 05.08.2019, 18:39
Lipsește o felie ....
la 05.08.2019, 18:40
Tare bun și aspectuos!
la 05.08.2019, 18:43
la 05.08.2019, 18:48
Aveti si model bob de orez ? ;-bd

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking