Desert cheesecake cu capsuni

Postat de nico_nico in Torturi
12 Mai 2018 | 2596 vizualizari
Desert cheesecake cu capsuni

Rapid, racoros, foarte bun.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 g biscuiti
  • 150 g unt
  • Pentru crema:
  • 300 g branza de vaci proaspata (scoaca)
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g zahar pudra
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina
  • 3 plicuri de zahar vanilat (sau o pastaie de vanilie)
  • Pentru jeleu:
  • 300 g capsuni proaspete (sau congelate)
  • 100 ml apa 
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina.
  • Pentru decor:
  • capsuni proaspete

Mod de preparare

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine.

Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.

Intre timp pregatim crema si jeleul. Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte, timp in care intr-un castron se blenduieste branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.

Pentru jeleu curatam capsunile si le punem pe foc impreuna cu zaharul cam 5 minute pana se leaga putin. Intre timp pui gelatina in apa ca sa se umfle. Jeleul se ia de pe foc si se lasa cateva minute (10 min), apoi il blenduim (il facem pasta cu blenderul) si il lasam sa se raceasca, apoi adaugam gelatina si se amesteca pana se dizolva toata gelatina. 

Asamblare: Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei caspuni taiate in doua in picioare, punem crema de branza, nivelam si il punem la rece. Cand s-a intarit putin, adaugam jeleul de capsuni.

Se tine la rece cateva ore bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2018, 12:33
la 12.05.2018, 17:30
la 14.05.2018, 08:21
delicios
la 14.05.2018, 15:03
Un deliciu !!!!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking