Ingrediente
- 250 g biscuiti Petit
- 100 g unt topit
- 400 g branza cremoasa
- 100 g lapte condensat caramelizat
- 200 ml frisca lichida
- 1/2 plic gelatina
- 50 ml apa rece
- cca 300 g caise, capsuni proaspete
- 275 ml suc de piersici
- 15 g praf de budinca vanilie
- 1 lg zahar
- capsuni pentru decor
Mod de preparare
Mai intai se pregateste crusta. Se macina biscuitii la robot si se toarna apoi untul topit si racit.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili. Se toarna biscuitii si se taseaza bine pe toata suprafata tavii. Se da la frigider.
Intr-un bol se pune branza si laptele condensat caramelizat.Se mixeaza. Gelatina se pune la hidratat apoi se incalzeste usor pana se topeste. Se toarna peste crema de branza si se mixeaza bine.
Separat se bate frisca pana se intareste, dar nu foarte tare. Se incorporeaza in crema de branza cu miscari usoare, cu ajutorul unei spatule.
Se spala si se curata capsunile si caisele. Se taie in bucati mai mici. Se incorporeaza in crema de branza. Se toarna amestecul peste crusta de biscuiti si se niveleaza.
Se da tava la rece pentru o ora, pentru a se inchega compozitia.
Intr-o craticioara se amesteca praful de budinca, zaharul si sucul de piersici. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu cu un tel pana incepe sa se ingroase si devine mai transparenta, lucioasa.
Se scoate tava de la frigider si se toarna jeleul deasupra. Se niveleaza rapid pe toata suprafata apoi se orneaza dupa imaginatie cu fructe proaspete.
Se da din nou la rece peste noapte. A doua zi se indeparteaza inelul si hartia de copt, ramanand doar baza pe care este asezat cheesecake-ul.
Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|