Desert cheesecake cu catina

Postat de BakeUpArtist in Torturi
4 Noi 2017 | 5113 vizualizari
Desert cheesecake cu catina

Toamna ne oferă o tonă de fructe și legume delicioase. Să spunem că își spală păcatele pentru zilele ploioase și pentru plecarea verii. În perioada aceasta am mers pe la munte să respir aer curat, să mă bucur de ultimele zile cu soare și nu am putut să nu observ străzile pline de gospodari care vindeau multă cătină. Este foarte sănătoasă, așa că m-am aprovizionat și eu cu o cutie. Se poate consuma dimineața cu miere, sau, bineînțeles, în deserturi.       

Ingrediente

Pentru crusta:

  • 50 grame biscuiti digestivi
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingura nuci maruntite
  • 50 grame unt topit

Pentru cheesecake

  • 100 grame catina
  • 250 grame mascarpone
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie

Pentru sos:

  • 50 grame catina
  • 2 linguri zahar
  • un praf de amidon

Mod de preparare

Pentru crusta am maruntit biscuitii, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine. Am presat compozitia pe baza unei forme de patiserie. 

Pentru cheesecake: am extras sucul de catina si am dat deoparte.

Separat am mixat branza cu zaharul si mierea, am adaugat sucul de catina si de lamaie si am mixat bine. Am turnat peste crusta. 

Pentru sos: am extras sucul din catina si am pus pe foc mic. Am adaugat zaharul si am lasat pe foc mic pana s-a legat putin. La sfarsit, am adaugat amidonul si am amestecat energic. L-am lasat sa se raceasca inainte sa decorez cheesecake-ul. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu catina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...

Citeste continuarea

Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Postat de momo121

Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Pentru blat:  Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2017, 04:48
la 04.11.2017, 07:21
la 04.11.2017, 09:06
la 04.11.2017, 11:32
Super arata si cat de bun trebuie să fie!
la 04.11.2017, 12:39
Arata senzational!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking