Desert cheesecake, cu ciocolata si fructe de padure

Postat de lucy2002 in Dulciuri
9 Noi 2019 | 315 vizualizari
Desert cheesecake, cu ciocolata si fructe de padure

Am schimbat consistenta la baza de biscuiti si vreau sa va zic ca mie mi-a placut foarte mult. De ce? Pentru ca nu eram prea incantata de gustul uscat al biscuitilor, indiferet de cat unt punem tot nu era pe placul meu. Adaugand lapte prea mult l-am facut prea moale :)) biscuiti nu mai avem in casa, asa ca, de aici a venit ideea cu praful de latte macchiato.  Va asigur ca a fost DELICIOS!

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr biscuti simpli
  • 150 gr unt topit
  • 30-40 ml lapte dulce
  • 3-4 linguri de latte macchiato
  • Crema:
  • 500 gr crema de brinza cu grasime 0,3( LIDL)
  • 500 ml frisca lichida dulce
  • 200 gr ciocolata amarurie
  • 2 pliculete de gelatina
  • 100 gr zahar pudra
  • 4 linguri sos de fructe de padure
  • ciocolata rasa pentru ornat

Mod de preparare

Blat

Biscuitii se maruntesc in robot sau cu sucitorul pe masa de lucru.

Topim untul la cuptorul cu microunde si-l amestecam cu biscuitii, mai adaugam 30-40ml lapte dulce si in functie de consistenta adaugam 3-4 linguri de latte macchiato vom obtine o compozitie ca un aluat pe care-l punem intr-o tava cu inel detasabil si-l presam foarte bine cu dosul lingurei sau cu degetele. Dam tava la frigider.

Crema

Gelatina se pune la hidratat.

Rupem ciocolata in bucatele si peste ea adugam 250ml de frisca ferbinte, amestecam bine apoi adaugam un plic de gelatina. Amestecam usor pana se dizolva gelatina si lasam sa se racoreasca putin. Mixam pana obtinem o crema de ciocolata.

Mixam branza cu zaharul pana devine crema. Impartim crema de branza in doua boluri.(bolul 1, bolul2)

Luam un bol(nr1) cu branaza peste care adaugam crema de ciocolata si omogenizam bine.

Batem bine cu mixarul cele 250ml de frisca lichida ramasa si o amestecam cu crema de branza ramasa ( bolul 2)

Eu am avut sos de fructe de padure ramas pe care l-am congelat . Am incalzit sosul, spre ferbinte, in el am adaugat celalat pliculet de gelatina hidratat,  am amestecat pana s-a dizolvat gelatina, si l-am adugat lingura cu lingura in bolul 2 omogenizand bine.

Aducem baza de biscuiti de la frigider, adaugam crema cu fructe de padure( bolul 2)nivelam si peste ea punem si crema de ciocolata ( bolul1) nivelam si-l ornam asa cum avem inspiratie dupa care il dam la rece pentru 3-4 ore sau mai bine pana a doua zi .

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake, cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide

Postat de simona72

Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide

Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o...

Citeste continuarea

Desert cheescake cu Oreo

Postat de panacris

Desert cheescake cu Oreo

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul topit, apoi se amestecă până ce se înglobează...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.11.2019, 09:56
Ce bine arată...!
la 09.11.2019, 09:57
Multumesc Rodica!
la 09.11.2019, 10:52
la 09.11.2019, 10:54
Pe gustul meu!
la 09.11.2019, 10:57

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking