Desert cheesecake cu ciocolata si visine

Postat de mirela0911 in Torturi
8 Mar 2018 | 3843 vizualizari
Desert cheesecake cu ciocolata si visine

De foarte multa vreme aveam pe lista acest cheesecake vazut la Laura. Si acum am zis ca e vremea lui, ca sa nu mai poftesc atata de fiecare data cand il vedeam pe aici. Multumesc Laurici pt acest desert minunat! :-* :x Este cel mai bun cheesecake! :x  

Ingrediente

  • 200 g biscuiti de cacao cu crema
  • 60 g unt
  • 550 g branza de vaci
  • 150 g smantana
  • 100 g zahar
  • 20 g zahar vanilat
  • 2 oua
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 5 lg lapte
  • 1 cana cu visine bine scurse
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 50 ml frisca lichida
  • 2-3 lg zahar pudra vanilat
  • jeleu de visine (sirop de visine + 1 lg de amidon)

Mod de preparare

Am folosit pentru acest cheesecake un borcan mic cu visine puse pe iarna la borcan, pt prajituri. Am pus visinele la scurs iar siropul rezultat l-am folosit pentru jeleu.

Se pune untul la topit apoi se lasa sa se raceasca usor. Intre timp se pun biscuitii in robot si se zdrobesc. Se toarna untul si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie de copt. Se taseaza bine compozitia apoi se da la cuptor pt 5 minute. Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca.

Ciocolata re supe bucati mici, se adauga laptele si se pune pe foc mic pana se topeste si se omogenizeaza bine. Se lasa la racit.

Intr-un bol se pune branza, smantana, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie fina si omogena. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se adauga ciocolata cate putin, mixand bine. Dupa ce s-a incorporat toata ciocolata, se adauga visinele bine scurse, din care pastram cateva si pentru decor. Se amesteca totul si se toarna compozitia peste crusta de biscuiti. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 50 de minute. Pentru a verifica daca este facuta, se introduce in mijlocul compozitiei o lama de cutit si daca iese curat inseamna ca s-a copt, daca nu, se mai lasa la cuptor.

Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava. Este de preferat sa fie lasata peste noapte. A doua zi se da pe margini cu o paleta pentru a se desprinde de pe pereti si se indeparteaza cu grija inelul tavii. Se transfera pe un platou.

Se prepara jeleul. Siropul obtinut de la visine se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Se toarna amidonul dizolvat in putina apa si se amesteca continuu pana se obtine o compozitie mai groasa (mai subtire ca cea de crema). Se lasa la racit.

Intr-un bol se pune smantana pt frisca si frisca lichida si se mixeaza.  Se adauga zaharul pudra vanilat si si continua mixarea pana se obtine o compozitie mai ferma.

 Se orneaza deasupra cu moatze de frisca, se pun visinele pastrate apoi se stropeste cu jeleu de visine. Se da la rece pana in momentul servirii. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Postat de katty

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu...

Citeste continuarea

Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine

Postat de merisor67

Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine

Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit. Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2018, 11:15
prima servita
la 08.03.2018, 11:17
Cu mare drag, Lau!
la 08.03.2018, 11:22
Ce frumos arata!
la 08.03.2018, 11:29
Si eu si eu
la 08.03.2018, 11:46
Ce bunatate La multi ani!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking