Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

Postat de rocsi_1612 in Torturi
18 Aug 2019 | 6502 vizualizari
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

Ce spuneti de o felie delicioasa de cheesecake, fara coacere, cu multa zmeura si un sos de visine? In plus, este si fara zahar, pentru ca de aceasta data am folosit indulcitor! Mi se par atat de minunate deserturile cu fructe si profit in fiecare sezon, in functie de ce fructe gasesc in piata, sa pregatesc ceva bun!

Ingrediente

    • 200 gr biscuiti cu indulcitor
    • 100 gr unt
    • 400 gr iaurt grecesc
    • 250 gr mascarpone
    • 4 linguri indulcitor pudra
    • 200 gr zmeura proaspata (sau congelata)
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 lingurita esenta de lamaie
    • coaja rasa de la 1 lime
    • 4 foi de gelatina

Pentru sosul de visine:

  • 250 gr visine
  • 3 linguri indulcitor pudra
  • 1 lingura rasa amidon

Mod de preparare

Biscuitii ii rupeti bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol amestecati biscuitii macinati cu untul. Asezati un inel detasabil,cu diametrul de 20 cm, pe un platou. Puneti amestecul de biscuiti, apasati bine cu mainile sau cu fundul unui pahar. Il dati la rece. Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece pentru 5 minute. Mascarponele il mixati cu iaurtul, apoi adaugati indulcitorul. Incorporati vanilia, esenta de lamaie si coaja rasa de lime. Scurgeti de apa foile de gelatina, le topiti pe baie de aburi. Gelatina topita o amestecati cu crema de iaurt cu mascarpone, mixati bine sa se incorporeze. Scoateti blatul de biscuiti de la frigider. Puneti 3-4 linguri de crema, o nivelati, asezati jumatate din zmeura. Veniti iar 3-4 linguri de crema, o nivelati si restul de zmeura, iar la final crema ramasa. Dati cheesecake-ul la rece 4-5 ore sau peste noapte.

Sosul de visine: Spalati visinele, le scoateti samburii. Le puneti intr-o cratita cu indulcitorul, le transferati pe foc. Fierbeti sosul 4-5 minute, la foc mic, amestecati din cand in cand. Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati peste visine. Amestecati continuu, pana sosul se ingroasa putin. Il luati de pe foc si il lasati sa se raceasca. Dupa ce a stat cheesecake-ul la rece, il scoateti din frigider, indepartati inelul. Puneti usor sos de visine, lasand sa curga si pe margini. Il decorati cu frunze de menta si ornamente fluturasi sau cum va place. Il portionati si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Desert tort Diplomat

Postat de Alepaty

Desert tort Diplomat

Blatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga...

Citeste continuarea

Foret Noire

Postat de comanligia

Foret Noire

Am inceput cu blatul: Am incins cuptorul inainte la 180°c. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2019, 19:01
O bunătate!
la 18.08.2019, 19:19
Arata bine!
la 18.08.2019, 19:20
Un cheesecake pe gustul meu, grozav de bun!
la 18.08.2019, 19:27
bun bun
la 18.08.2019, 21:57
Ce frumos arata!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking