Ingrediente
- Blat:
- 400 g biscuiti digestivi
- 150 g unt
- Crema:
- 800 g branza de vaci Pilos sau alta branza cremoasa
- 500 g frisca lichida
- 2 linguri de esenta de vanilie (2 fiole dr. Oetker)
- 150 g zahar/miere
- 2 plicuri gelatina
- Decor:
- 1 plic gelatina
- 100 ml sirop de zmeura
Mod de preparare
Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit.
Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce se intareste), modeland baza.
Gelatina: o punem intr-un bol cu cantitatea de apa precizata pe plic ( cantitatea mai mica ), si o lasam 10m la hidratat. Dupa cele 10m o punem pe baie de aburi pana se topeste, dar sa nu fiarba. Mai apoi o lasam la dezmortit.
Crema:
Batem frisca bine, apoi punem branza, esenta de vanilie si zaharul/mierea continuand sa mixam. Dupa ce gelatina nu mai e calda, ci e doar putin calduta, o adaugam la compozitie in fir subtire, avand grija sa omogenizam totul bine. Turnam totul peste baza de biscuiti, scuturand putin astfel incat crema sa se aseze cum trebuie.
O lasam cel putin 12h la intarit.
Decor:
Repetam procesul de la gelatina pentru crema, doar ca in loc de apa punem sirop de zmeura. Dupa ce gelatina s-a topit, o punem intr-un vas cu fund lat, eventual peste o hartie se copt, asa incat sa fie de o grosime suficient de mare pentru forme ( asta daca vrem sa facem forme). Dupa ce se raceste suficient, o punem la frigider pana cand se intareste ca un jeleu. Luam apoi o forma si decupam, punand pe cheesecake-ul intarit.
Daca nu doriti forme, lasati sa se raceasca doar putin, apoi turnati-o peste cheesecake ( gelatina ar trebui sa se incadreze in marginile tavii; cheesecake-ul meu deja era pana la margini, deci daca luati acesta varianta faceti compozitia de crema din cantitati mai mici ca sa va incapa si gelatina).
Dupa ce e gata intarit, puteti folosi folia sa scoateti cheesecake-ul din tava si sa il serviti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|