Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura

Postat de oanapl in Torturi
30 Dec 2018 | 3594 vizualizari
Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura

Nouă ne plac foarte mult cheesecake-urile. Se pregătesc ușor, rapid și sunt delicioase. Dacă vă plac și vouă, vă invit să încercați și această rețetă!

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt
  • pentru cremă:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină granulată(2 pliculețe)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 g ciocolata neagră + 100 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată albă + 100 ml frișcă lichidă
  • pentru jeleu:
  • 500 g zmeură
  • 3 linguri zahăr
  • 50ml apă
  • 10 g gelatină
  • Pentru ornat:
  • 100ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci cu mâna până când se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema. 


Crema:
Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata neagră mărunțită, o lași 1 minut și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.

Într-o altă cratiță încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata albă mărunțită, o lași 1 minut și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.

Mixezi frișca lichidă cu jumătate din zahărul pudră până se întărește puțin. Separat mixezi mascarpone cu restul de zahăr pudră, apoi îl adaugi peste frișca lichidă și mixezi până când obții o cremă omogenă. Împarți crema în două boluri și adaugi ciocolata topită. Într-un vas pui ciocolata albă, iar în celălalt pui ciocolata neagră și omogenizezi.

 

Hidratezi 10 g gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. O adaugi peste crema de ciocolată neagră și omogenizezi compoziția.

Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider și răstorni crema de ciocolată neagră și o nivelezi. Pui platoul la frigider și îl lași pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp hidratezi 10 g gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. O adaugi peste crema de ciocolată albă și omogenizezi compoziția. Scoți platoul din frigider și torni crema de ciocolată albă și o nivelezi.
Pui cheesecake-ul la frigider până când pregătești jeleul de zmeură.

Jeleu:
Pui zmeura într-o crăticioară și adaugi zahărul, apoi pui totul pe foc și fierbi 5-10 minute. Lași să se răcorească, pasezi zmeura și și o treci printr-o sită. Hidratezi gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. Amesteci gelatina cu sosul de zmeură și lași puțin la răcit, apoi răstorni peste cheesecake și îl pui din nou la frigider pentru minim 2-3 ore.

Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 
Mixezi frișca lichidă și decorezi prăjitura după imaginație.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cupola cu portocale

Postat de Creatsa

Cupola cu portocale

Rulada: Bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adauga treptat zaharul si zaharul vanilat ,si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile ,si mai mixeaza cateva...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2018, 18:06
Un cheesecake perfect!
la 30.12.2018, 18:54
Foarte bun, mai ales acum, după atâția cârnați, caltaboși, lebăr și fripturi fără număr...!
la 30.12.2018, 19:56
Arata foarte bine si cred ca este delicios !!!
la 30.12.2018, 20:29
la 30.12.2018, 21:08
Super!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking