Tort Alin

Postat de Constelatialeu in Torturi
15 Feb 2016 | 5145 vizualizari
Tort Alin

Pentru ca sarbatoritul se numeste Alin, asa am botezat si tortul. Deci maine ma prezint cu acest tort, sper sa placa..am vrut sa fac un tiramisu si a iesit un tiramisu reinventat.....

Ingrediente

  • 48 de piscoturi
  • ness
  • coniac
  • Crema de nuca
  • 200 g nuca macinata
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 5 albusuri
  • 50 g zahar brun
  • Crema de mascarpone
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g frisca lichida Creme Patiserie
  • Sos de ciocolata Dr.Oetker
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si continuam sa batem pana ce zaharul se topeste. Albusurile le incorporam in crema de nuca racita bine.

Crema mascarpone: Galbenusurile cu zaharul pudra le mixam pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam mascarponele si omogenizam. Separat batem frisca lichida. Luam jumatate din crema de mascarpone si o amestecam cu frisca batuta spuma.

Asamblare: Luam un platou , punem inelul de la o forma de tort, apoi asezam piscoturile inmuiate in ness cu coniac si un pic de apa. Nu le inmuiem mult, ele trebuie sa fie un pic mai tari ca sa le putem aseza pe marginea inelului. Pe margine mi-au intrat 24 de piscoturi, restul de 24 l-am impariti in 3, am asezat un strat ca baza, la fel inmuiate piscoturile, apoi am asezat crema de nuca, alt strat de piscoturi inmuiate peste care am asezat crema de mascarpone si ultimul strat de piscoturi peste care am pus crema mascarpone amestecata cu frisca, am oprit sa si decorez. Deasupra am razuit ciocolata si peste piscoturi am turnat sos de ciocolata...De bun zic ca-i bun, ca am tot lins din creme.....vad eu maine verdictul....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Alin

Postat de Constelatialeu

Desert tort Alin

Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 17:30
nu-l cunosc pe Alin dar tare i-as cere o feliuta de tort
la 15.02.2016, 17:31
Valurito daca ai vreo carie sau ceva de scos ti-l prezint.....pe Alin...
la 15.02.2016, 17:41
Naspa. Inseamna ca nu-l pot cunoaste pe Alin,... ca nu ma incadrez? Pacat, i-as fi cerut o feliuta de tort. Atat!
la 15.02.2016, 17:41
Foarte bun,o feliuta si pt mine
la 15.02.2016, 17:42
felicitari,arata foarte bine

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking